Inriden buddhistmunk blev sporrad av tova…

Vems idé det var vägrar Tovningsklubbens studiekommitté att avslöja. Men när beslutet väl var fattat var det ingen som ville backa ur. Ingen kommittéledamot hade lust att framstå som pryd och oskuldsfull – den tiden var för länge sedan passerad. Hur som helst. Årets studieresa hade alla förutsättningar att bli speciell, ja t.o.m. utmanande med sina lätta religiöst/erotiska undertoner.

För säkerhets skull höll kommittén styrelsens ordförande, fru Sunesson, ovetandes om resans faktiska avsikt att besöka traktens buddhisttempel. Därför beskrevs och planerades resan i alla sammanhang utifrån ett perspektiv av att berika klubbens ädla och oskuldsfulla konstnärliga hantverkstradition. Fru Sunesson trodde sig dock ha avslöjat det hemlighetsfulla resmålet – ridskolan i Grangärde! Tänk om det var ponnyridning och insamling av hästhagel som väntade. Hon som haft egen häst som barn. Då skulle väninnorna få se på tusan.

Fru Sunesson blev därför stormförtjust när tovningsklubbens bilar svängde upp på en stor grusplan fylld av små gulbruna pållar (hon hade glömt sina glasögon i tovningsstugan). Det VAR alltså ponnyridning och insamling av hästtagel som stod på programmet! Hon rusade ut ur bilen och började genast jaga de små söta gulbruna pållarna.

– Här ska det ridas!

Kärringen tjöt av förtjusning när hon lyckades fånga in en av de vettskrämda buddhistmunkarna och klämde fast honom mellan sina starka ben. Munken vred sig som sporrad av en tokig, men lyckades smita ur bensaxen genom att rulla sig ut ur den gyllene svepningen.

Eftersom den tvåbente hästkraken saknade tagel i manen försökte fru Sunesson rycka loss ett par tagelstrån från svansen. Ett tillgrepp som hon senare, å det bestämdaste, skulle förneka.

Munken å sin sida, valde att för gott lämna den våldsamma svenska klostermiljö och återvände till Thailand. Där sitter han, märkligt leende, i ständig meditation…

Eftersom studiekommitténs konstnärliga ambitioner med besöket i buddhisttemplet så vanvördigt missbrukats av tovningsklubbens orförandes egna lustar, flydde de till Statshotellet i Grangärde, drack kaffe och snart var allt som vanlig igen!

8 tankar om “Inriden buddhistmunk blev sporrad av tova…

    • Barndomens visdom, förmedlad av klokt och erfaret folk, har hållbarhet i hela livet. Men så var det också andra barn på den tiden 😀 Nu skulle det aldrig gå…

  1. Fru Sunesson måste vara färgblind – orange ponnies tror jag inte finns.
    Ett visst mått av färgkänsla trodde jag ingick i konstnärligt skapande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.