Hållbart ståndaktiga gubbar

Det var en besviken Arto som lämnade ladugårdsbacken i Lillhöjden. Ingen av de stora pratarna lyckades tända honom. Det skulle i så fall vara Stefan L Öfvens tal om ”hållbarhet” som kom närmast. Men, eftersom Stefan är karl och saknar alla de yppiga attribut som Artos stora kärlek, Maud O Skröna, begåvats med så var det åt helsikke med det också.

De andra gubbarna var dock mer imponerade av Steffe. Tänka sig, han har lärt sig att prata som en riktig politiker. Om det är en ”hållbar” sådan får framtiden utvisa. Men nog är det lovande att vi nu äntligen fått en ”hållbar frihet” efter allt tjat om ”hållbar” utveckling, ”hållbart ”samhälle och ”hållbar” energiförsörjning.

– Det är som när H-grädden kom, tyckte C-G imponerat.

På hemvägen från pratveckan i Lillhöjden bestämde sig därför gubbarna för att själva bli hållbara. Tidigare hade ju bara varit ståndaktiga, fr.o.m. nu alltså ”hållbart ståndaktiga”!

– Det skulle Maud ha gillat, flinade Arto och var återigen som vanligt!

6 tankar om “Hållbart ståndaktiga gubbar

 1. Och jag som trodde att det hävdvunna svenska uttrycket var soliditet, men det kanske gäller finansindustrin.
  Men så hittar jag följande citat, pertinent nog hämtat från politikens domäner:
  Sjelfva (den av Montaigne m. fl. angivna) rigtningen (är) onekligen den enda hållbara för en exakt uppfattning af Machiavelli.

  • Soliditet är nuera ersatt med ”dumhet” varför ingen längre vill befatta sig med det. Men hållbar solidaritet är inte testat ännu även om alla begriper att dumheten består ändå 😛

   Machiavellis härskarkonst är lika evig 😀

 2. Politikernas löften och fagra tal har en förmåga att få tjockmjölken att skära sig på samma sätt som åska i luften… det enda som är hållbart i längden är sunt förnuft och ödmjukhet.

  Klänningen ovan verkar behöva lite hjälp för att hålla sig uppe 😉

  Kramar <3<3<3

  • Ödmjukhet är en verklig bristvara – märkligt med tanke på hur klädsam den kan vara. På tal om klädsam ja, jo det ser ut som om det är lite för mycket Maud och för lite klänning, det har du helt rätt i 😀

 3. Det vet man väl hur det kan pratas på lagårdsbackar, mest strunt och fagra löften till intet förpliktigande. Kan inte påstå att jga känner mig särskilt ståndaktig men däremot ganska hållbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.