Finsk trånad och svensk regering hotar hembrygdförening

Nästan alla gubbarna är nu fullt sysselsatta med att ringa runt till alla i regeringen och beordra in dem till krismötet i Utrippan. Alla utom major Kronwreck på Lillhöjden. Han har nämligen uppdrag att ordna med gubbarnas semester. De hade nämligen enats om vad de skulle ta semester ifrån (tack Cici och Pennelina), dvs en kombination av att slippa både sig själva och regnet för ett par veckor.

Så här, med lite perspektiv till beslutet, var det kanske lite väl vågat att lägga sina öden i majorens händer. De minns ju med förfäran vad som hände när de skulle åka färja till Finland för ett par år sedan. Och majoren kan emellanåt vara lika obegriplig som det här tokgänget. Men Nu är det för sent och det är därför bara att hoppas på det bästa… fast att ge majoren fria tyglar, nja, det var väl i djärvaste laget…

Hoppas gör även Arto. Det föll nämligen på hans lott att ringa till Bea B. Ask. Och nu är han kär – igen! Den gamle token. Fast, med tanke på att Bea är singel så är det i alla fall bättre än när han drömde om Maud O Skröna. Om kärleken kommer att besvaras är ännu oklart – men för Arto är en  sådan bagatell ganska ovidkommande.

– Det är längtan, hoppet och själva trånet som är det viktiga, brukar han säga vid de få tillfällen då kärlek dryftas vid gubbrådets möten.

Hur som helst. Detta kärleksdrama kan komma att ge regeringens krismöte om Gubbens Alfa och Artos Land Rover en extra tyngd. Bara nu inte Artos kärlekstrånad ger honom några juridiska betänkligheter vad hembrygdsförningen beträffar. Han är ju i alla fall produktionsansvarig!

5 tankar om “Finsk trånad och svensk regering hotar hembrygdförening

 1. Vilket hot är störst? major Kronwrecks semesterplaner eller hembrygdsföreningens välgång (med tanke på Arto) Priorotera Gubbar!

 2. Ja, denna trånad.
  Vad trånar Gubben efter nu?
  Inspiration… snabbare sniglar … besvarade gubbråd … rötigare månader?
  Sätt igång och förfäras nu.
  Fria tyglar.
  Seså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.