Kläggen ångar på

Ännu en sådan där märkligt regnfri morgon. Gubben och Urax stavade iväg på den gamla banvallen. I riktning mot Tuna Hästberg. Redan vid Långsjön åkte jackan av. Gubben knöt den runt midjan men så att han fortfarande kunde nå belöningspåsen med frolic och inkallningspipan.

Jazzklubben i går kväll var lite av en besvikelse. Duktiga musiker, ja. Och blues gillar han. Men orkersterledaren pratade sönder föreställningen. Var han verkligen nykter? Eller bara stockholmare?

På tal om stockholmare. Juhultarn kallar dom ”klägg”. Gubben försökte analysera förklaringen; ”smet av makthavare inom media och politik som umgås privat”. Låter obra! Som i byn alltså… ”en smet av mäktiga fruntimmer som pimplar kaffe”. Byns klägg? Nää, nog finns det värre klägg. Här är ett anat exempel!

Urax krökte ryggen vid den gamla pumpstationen, Gubben stannade, sparkade undan en nedfallen gren och tänkte på gubbrådets kommande budget. Mycket skulle rymmas i den. Nu planerar de att bli ångbåtsredare också!

Undrar vad byklägget anser om den satsningen?

5 tankar om “Kläggen ångar på

 1. Godmiddag på dig du ”stavande” herre. jaha Klägg sa han Juhultarn en del säger ”horvarävar”men i vilken kategori den där Julia Nassange skall klassas i är frågan ,behöver tyngre artilleri där känns det som .Börjar bli väl fräckt nu tycker jag.Ångbåtsredare tycker jag faller under kategori trevligheter men ack så dyrbart,,,ja ni får ta en funderare i Gubbrådet hur kronorna skall föröka sig
  Ha en skön dag du och Urax och akta dina knän v(ådligt att sparka på det viset..) och visst var glödlamporna bättre förr….

  • Gomiddag på sig själv! Kanske kan vi locka med dig i rederiet? Låter det inte fint värre med ”skepsredare Filifjonkan”?
   Han en skön dag själv! Och glöm inte att tända ljuset – mörka dagar nu, se!

 2. Det är klart att Gubbarna ska ha sig en ångbåt! Varje by med självaktning och lite vatten i närheten har förstås en sån. Ångbåten här i byn drogs upp för vinterförvaring i lördags och lär väl ska genomgå diverse skruvande och hamrande under vintern innan den ska ner i vattnet någon gång i maj nästa år.

  Ordet klägg får mig alltid att tänka på det där familjens ungar hanterade en gång i tiden. Jag tror det hette slime. Men det var då vi bodde i Stockholm, här uppe har jag aldrig sett skymten av vare sig klägg eller slime.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.