Måsen har landat

Han la ifrån sig mutterdragaren, drog fram sin T28 ur fickan och svarade. Anade att det var Åkar-Jens som var i närheten. Mycket riktigt. På klingande öskötska fick Gubben veta att Åkar-Jens redan hade passerat Grängesberg och att han, Gubben, fick sätta fart om han skulle hinna möta upp transporten innan Svarthyttan.

– Inga problem, jag kommer! Gubben hoppade in i Mulle och allt gick sedan helt enligt planen. Åkar-Jens följde efter med kranbilen och det stod inte länge på förrän de nått målet för resan.

Där, på gårdsplanen framför verkstaden lastades sedan Måsen av, placerades på sin transportkärra för att enkelt kunna dras in på platsen för det kommande förvandlingsnumret; Från vanlig gammal plåtbåt till en högst ovanligt fin ångbåt.

Efteråt skyndade Gubben sig att meddela sina kamrater att Måsen hade landat! Sjösättning i maj!

Tuuut!

8 tankar om “Måsen har landat

  1. Hej Gubben.
    Det kallar jag båt! Så maffig nu har du lite att joxa med och planera för ”sicken” sommar du skall ha senare. Men du kanske skall kolla av simhuden hur långt kan du simma tro? Fast å andra sidan finns ju bra flytvästar. Gissar att traktens gubbar skall på fisketur med och så mycket kul ni skall ha. Urax kanske skall ha sig en flytväst med du vet en sån med handtag på ryggen, Ha det nu så bra denna dag som verkar bli ordentligt kall.

  2. Kommer just på att jag inte har hört något namn på byns ångbåt, vår alltså. Det är nog en månad sedan hen togs upp ur kallvattnet och tur det för isarna ligger sedan länge. Måsen ser betydligt större ut än vår ångare så kanske jag ska föreslå namnet Svalan, Ärlan eller varför inte Myggan.

    • Intressant! Undrar vad den heter? För den har säkert ett namn. Och det är också troligt att den är registrerad i Ångbåtsföreningen. Kom gärna med en ledtråd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.