MP kräver ökad respekt för nördar och analfabeter

Gubben krängde av sig sina blöta kläder i hallen, torkade av Urax päls så gott det gick och sköt sedan in kakelugnens spjäll ety morgonbrasans glöd falnat. När de drog iväg var det uppehåll efter nattregnets ihärdiga smattrande på förstugetaket. Men havvägs öste regnet åter ner och gav de två morgonvandrarna en ordentlig omgång.

En ordentlig omgång fick även byfullmäktiges ledamöter häromdagen. Det var MP:s Åsa R Omson som ilsknat till över att det bara var elbolagen Eon och Telge energi som fattat att även analfabeter behöver både el och värme. Högt uppe i falsett smattrade pratröret och krävde att fullmäktige skulle säga upp sin avtal med både Dalakraft och Borlänge Energi.

Det var först när moderaterna mötte upp med en proposition om offentligt bidrag till en Tönt o Nördparad i vår som Åsa R Omson lugnade ner sig – men först efter att fullmäktigeordförande Fredrik Regnåker (M) lovat att även miljöpartister var välkomna i paraden.

I frågan om hur den fana, under vilken paraden skulle tåga genom byns gata, kunde dock inte fullmäktige enas. Frågan bordlades eftersom Jimme Å Kersson (SD) föreslog en flagga med hans eget porträtt i stiliserad och tillrättalagd form.

8 tankar om “MP kräver ökad respekt för nördar och analfabeter

  1. Hej Gubben
    Ja där blev det cirkus ordentligt. I falsett skriver de och det kan man säga hahah,Undras om de kan enas om en gemensam fana? vilket betvivlas men de får tillsätta en utredning så kanske det blir något om några år så kan det hela verkligen isläggas ett tag.istället för bordläggas heheh,,Åsa r Omson tycks behöva lugn på burk man tänker ju på husfriden hos henne . Hoppas regnet har lugnat sig uppe i Rämen så eftermiddagspromenaden kan bli torr.Trevlig helg på sig och Urax

  2. Man blir förbluffad över den diversitet som inter alia frodas djupt inne i Rämsbygden. Själv skulle jag förstås, om det kan vara till någon ledning, rekommendera Ryssa elverks ampera tjänster. Visserligen har de kommit och tagit ned den gamla hederliga roterande mätaren och ersatt med någon solid-state-mackapär som inte ens får stängas av, och en ny stiliserad (obegriplig) logotyp, men räkningarna anländer alltfort.

    • Du behöver bara sätta ljud till ditt skrivrör – hur svårt kan det va? VA?

      Logotyper har vi här i byn i överflöd. Vem av dem vill du ha? Arto, kanske? Han är duktig på både rör och det som rör det mesta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.