Hen särade på benen och livet lekte igen

Urax tvärstannade, spetsade öronen och tittade storögd men stilig mot den gamla slöjdsalen vid Skogsstärnans dagis. Gubben hajade också till. Storögd även han men möjligen inte lika stilig. – Vad var detta?

Hammarslagen ekade ut genom de dragiga fönstren och när Gubben närmade sig såg han att hur de små dagispojkarna spikade och hyvlade för glatta livet. Det var sådan fart att Gubben riktigt gladde sig in i hjärteroten.

Den gamla fina slöjdsalen hade stått oanvänd ända sedan Åsa R Omson krävde att byn skulle sparka Lisa Frimodig och anställa genuspedagogen, Maj-Björn N Eutrum, i hennes ställe.

Efter närmare undersökning av barnen hade Maj-Björn gjort vissa iakttagelser. Vidare efterforskning hade sedan resulterat i att Maj-Björn insett att det finns fler kön än hen; Pojkar och flickor. Och därefter ledde den ena upptäckten efter den andra.

Värst var väl att när Maj-Björn själv granskade sig i duschen och upptäckte att även hen var en hon. Mindre värst var att detta gav Maj-Björn helt nya möjligheter i livet…

15 tankar om “Hen särade på benen och livet lekte igen

  • Det var innan det svenska högskoleväsendet insåg vikten av att ha forskning på området. Hur tusan skulle det se ut med ”könsprofessor”, ”könsseminarium”, ”könsinstitut”…

 1. Hej Gubben. Alltså det har förändrats väldigt mycket på senare tid,,, säger som de gamle ”det var bättre förr” då visste man att en han var en han och en hon var en hon så var det inte mer med det!
  Idag kan man inte chansa på något av det för det kan ju vara vad som helst numera.en skön eftermiddag tillönskas Gubben av en hon.

  • Hej på sig själv, kära Filifjonka!
   Ja inte begriper jag vad det är för mening med att ändra på så självklara ting 😀
   Ha det bra själv, önskar han, den där Gubben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.