Efter Kungen och Palme… dags för Anna Lind?

– Äsch, va inte så fjantiga nu. Kom igen med idéer. För tusan, det är ju fina slantar det handlar om. Och om någon har moraliska invändningar så kan vi ju göra som alltid; hävda vår konstnärliga och journalistiska frihet. I det perspektivet finns ingen helig nog att inte kunna förnedras.

Thomas Sjöberg, vars intäkter från den ”Ofrivillige monarken” börjat sina var tydligt irriterad över sina kollegers ovilja att prestera nya offer i kampen för lättförtjänta pengar.

– Fan, Marietta, när du nu gett dig på Palme måste väl dina hämningar har flytt all världens väg. Visserligen är du själv av finaste märke ”Marietta von Hausswolff von Baumgarten”, men jag begär ju inte att du ska utelämna dig själv…

– Men du då, Deanne (Deanne Rauscher,

Skamlös eller...?

Skamlös eller…?

Thomas S författarkollega till den ofrivillige – reds. anm), nog har väl du några idéer?

– Ja, för tusan, vad sägs om att vi skriver en bok om Anna Lind!

– Anna Lind! Är du inte klok? Thomas lät uppriktigt förfärad men insåg sedan vilken strålande idé det var.

– Men ska vi inte pissa på den där Ockelboprinsen först. Jag har hört att han gift sig med dottern till en dotter vars far kanske var nazist. Nog finns där väl en del att skandalisera, eller…? Dessutom är han ju populär vilket gör det hela än mer lönsamt!

Där lämnade Gubben den konstnärligt hedersbefriade guppens möte. Han ville hem och skriva något djävligt själv. Något om den konstnärliga frihetens skamlösa ansikte kanske.

10 tankar om “Efter Kungen och Palme… dags för Anna Lind?

  1. Det här med konstnärlig frihet är märkligt.. För övrigt, jag har mer förtroende för Lilla My och Muminfamiljen, men som vanligt var det ingen som frågade mig.. 😉

  2. Jag kan bara hålla med om att galan borde läggas ner och att man satsar pengarna på film i stället. Förhoppningsvis film av lite mera seriös karaktär då. Jag har svårt att förstå vilka som har intresse av att betala för att se en sån här film för sånt får man väl nog av i tv.
    Jag ser fram emot att få läsa Gubbens manusutkast.

  3. Det går runt i huvudet när så många personer är inblandade. Gubben borde beskära persongalleriet.
    Från det ena till det andra, det ryktas att landsfiskalen därborta har ramlat ned från en klippa, men händelsen har tigits ihjäl, även av Byabladet. Kan Gubben bekräfta eller dementera?

    • Bra idé. Vi inför barnbegränsning a la SD för alla i Rämshyttan med utbyar. Max 0,5 barn per fruktsam och max 1 för männen. Landsfiskalen har bidragit positivt till befolkningsminskningen, d.v.s. tillsvidare. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.