Relativa rikedomen värst i Rämshyttan

Efter att det framkommit att det finns fler rika centerpartister än fattiga barn drog fullmäktige genast in alla bidrag till Rädda Barnen. Det överskott som då uppstod i bykassan väckte snabbt allas habegär och det dröjde inte länge förrän de relativt rikas barnens välfärd framstod som särskilt behjärtansvärt.

Elsa på OK hade länge konstaterat att det var speciellt fabrikör Trådlunds barn som stod i en särskild klass för sig. De (och deras föräldrar) kunde spendera uppmärksamt mycket fickpengar på snask för att inte tala om den halvillegala spelautomaten bakom tidningshyllan.

– Ingen annan unge i byn kunde leva upp till den omsättningen, beklagade sig Elsa.

Eftersom Elsa har ett intressant och utmanande förhållande med fullmäktigeordförande Fredrik så var det ingen överraskning att de endast relativt rika barnen borde uppmärksammas.

Nu var det ju lite känsligt att peka ut vilka som inte var rika utan bara ”relaitivt rika” så därför fick Elsa på OK fullmäktiges förtroende att dela ut gratisspel till dessa samhällets relativt utsatta. Att gratisspelen inte var gratis spelade därvidlag mindre roll. Det viktiga är ju att alla får uppleva samhällsfinansierat frispel – eller hur?

Elsa utmananar bidragssystemet

6 tankar om “Relativa rikedomen värst i Rämshyttan

  1. Hallå där uppe vid Rämshyttan! Läget?Inte förtvivlat väl?? Saknar dina härliga klurigheter.Har du bloggtorka eller har du bara tagit en paus, Nåväl vilketdera så skall du ha det så bra och klappa Urax från mig ses kanske framöver .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.