Bara bevisat kontantlösa får bostadslån i Dalarna

I den allt hårdnande konkurrensen om att ockra på vanligt folks investeringsvilja erbjuder nu Nordea i Grangärde ett spännande alternativ för de som annars skulle hamna i bankvalvets skampåle.

– Vårt nya ”kontantlöshetslånet” är ett sätt för oss att stoppa högtflygande uppstickare från att sno våra marknadsandelar, säger bankchef Christian Claufsen på sin lönsammaste danska och fortsätter:

Lånevarianten är helt lysande för oss. Dels får vi se sidor som våra kunder annars aldrig brukar visa upp för oss och dels passar de ju garanterat väl till vår policy vad gäller kontanter. Det här är ju folk som bevisligen inte har några svårhanterade mynt och sedlar i fickorna att sätt in och det är därmed helt riskfritt att skinna dem inpå bara underlivet, s.a.s. 

– Å så ställer vi hela kreditmarknaden på huvudet…

Bevisar sin kontanlöshet

Bevisar sin kontanlöshet

 

4 tankar om “Bara bevisat kontantlösa får bostadslån i Dalarna

  1. Huvudet upp och fötterna ned, som man brukar säga. Jo, banksekretessen är ytterst användbar vad gäller eventuella kunder. Vi frågar dem alltid om dess starka och svaga sidor.
    På min tid fick man bara låna pengar om man kunde bevisa att man inte behövde dem, men vad jag förstått så är tillväxten numera helt beroende av att även personer från samhällets skuggsida, med åtskilliga svaga sidor, skuldsätter sig. Dessutom borde de göra fler barn.

  2. Det gläder mig att det finns banker som håller hårt i slantarna. Och om kunderna gör fler barn så blir det ju än fler att säga nej till . vilket ytterligare stärker bilden av en seriös banksektor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.