Simma med bävrar

En roddtur runt öarna och sedan en avtvagning under trädgårdsduschen. Sedan fick solen värma och behagligt långsamt torka Gubbens bara kropp där han satt på Rämshultebänken och mediterade. Urax låg utsträckt och slappade intill.

Sommar! Ja, jäklar. Sommar när den är som bäst. Lagom varmt. Sol. Vattenytan bara lätt krusat av vinden som försiktigt tog sig in från syd.

Morgonens dramatik bleknade sakta. Det gick ju bra! Även om den, i stunden, fick upp Gubben på högvarv.

Naturligtvis var det Urax som ställde till det. Denne snälle, fridsame och godhjärtade jycke som bara vill leka sig igenom sitt hundliv. Men på denna morgonrunda blev leken till allvar.

Gubben såg ju att något häftigt var på gång. Urax stod nämligen på tå vid dammen med svansen rakt upp. Darrande av upphetsning och fullt fokus på något ute i vattnet. Gubbens rop fick, trots det, honom att hejda sig och stanna kvar på stranden. Men det var bara tillfälligt.

För, när Gubben kommer närmare dyker det, som från ingenstans, upp en brunhårig varelse intill honom.

– Vad i h-vete! En bäver… ja, jädrans, en bäver…

Djuret rör sig förvånande snabbt på land. Passerar Gubben och ”rusar” ner mot stranden. Där Urax redan står. Passerar även Urax, plumsar i vattnet och simmar iväg. Gubben skriker men Urax hör inget. Det får ju vara någon måtta… här är ju två häftiga kompisar som vill leka och simma med mig…

Där står Gubben och vrålar medan Urax simmar ut till de två bävrarna. Två gnagare med hiskeliga tänder, kapabla att ge jycken en minnesbeta som han kanske aldrig skulle återhämta sig ifrån.

Men allt gick bra. För, till Urax stora besvikelse, dök kompisarna och försvann. De ville tydligen inte simma och leka med en aningslöst snäll hovawart. I alla fall inte denna morgon.

Och nu ligger alltså Urax lättjefullt utsträckt på gräset. Och Gubben torkar i solen. För säkerhets skull hade han stäng av sin T28. För vem vill bli störd av någon ängslig politiker en sådan här morgon?

Sommar! 

2 tankar om “Simma med bävrar

 1. Hej Gubben.
  Och du hade förståss inte videokameran med dig. Eller duger den bärbara?
  Tur för Urax att bävrarna uppfattade inte honom som ett hot eller var det därför de dök!?
  Frånsett det måste det har varit en härlig upplevelse,

  • Hej Nisse,
   Jag blev faktiskt lite skärrad men samtidigt var det ju en upplevelser att bli omsprången av en bäver bara på en meters håll!
   Nä, inte har man kameran beredd vid sådana tillfället…
   /Gubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.