Behöver vi nya naturlagar?

Våra naturlagar ger oss människor grundtrygghet genom att vi alltid vet att tyngdlagen får äpplet att falla ner till marken, att om vi tar fart så hjälper tröghetslagen oss att hoppa över diket, att kraftlagen kräver att någon måste sparka till bollen för att den ska sättas i rörelse samt att reaktionslagen betyder att årornas motstånd i vattnet får båten att röra sig frammåt.

En annan sorts trygghet ligger i naturens eviga kretslopp och de mekanismer som gör att livet går vidare. Gubbens trygghet störs därför att sådana märkliga företeelser som t.ex. att Maria blev gravid och födde Jesus helt på egen hand. Kanske är det därför Gubben aldrig blev religiös?

DCF 1.0

När det nu blivit modernt att i massmedia påstå att även homorelationer får barn störs naturligtvis Gubben även av sådana orimliga påståenden. Om media ändå kunde hålla sig till sanningen och klargöra att barnet är tillkommet på ett helt naturligt sätt så skulle Gubben bli mer förstående för fenomenet.

Men religiös – det blir han nog aldrig! Därtill är han för angelägen om att barn ska få så bra och naturliga förutsättningar som möjligt… undras om barnet också kommer att kunna sjunga?

Hur som helst. På torsdag ska gubbrådet diskutera om det är läge att införa ytterligare en naturlag – den som förklarar hur barn blir till!

4 tankar om “Behöver vi nya naturlagar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.