Säkerhetstjänsten hittar klyvna tankar i gamlings trave

Han hade stått vid vedklyven hela förmiddagen. Traven med vinterved växte. Nu två och en halv längd. Ca tre kubikmeter. Halva vinterbehovet. Två brasor, morgon och kväll, skulle hålla kakelungen (och stugan) varm.

Tankarna vävdes in i traven. Vedträ för vedträ. För att sedan glömmas. Inte viktiga, inte av betydelse för någon. Mer än för ögonblicket. Just då, när tanken formulerades till mening eller avsikt. Dröm eller verklig. Just då var den av betydelse. I det ögonblicket.

Sedan inget.

Gubben hade nästan helt förlorat grepp och sans i vedtravens tankeväv när Arto som väl var räddade honom.

– Gubben, Gubben! Kom hit på stubben! Här ska bli fest. Snuset är räddat så nu blir det gräddtårta och snaps… Kombinationen är bara märklig för de som inte känner Arto! Men för världens underrättelsetjänster är de säkert ett allvarligt presumtivt hot .

Klyvet
Klyvet

8 tankar om “Säkerhetstjänsten hittar klyvna tankar i gamlings trave

  1. Jodå, jag finns kvar och fortsätter att lämna spår efter mig. Bara det att det är svårt att hitta tillbaka till de bloggar jag en gång följde. Datorbyten ställer till det.

  2. Nejdå, jag har hört sämre ursäkter för att ställa till med fest. I vissa kulturer samlar man hela släkten till kalas när någon gosse skall få sitt kön stympat. Fast värst vore det om Arto levde efter devisen att ”Livet är en fest”, det skulle snart leda till att de eviga snapsarna fick levrarna att skrumpna på samma sätt som bad i isvakar ställer till med för vissa utvärtes placerade organ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.