Avklippt Tarzan badar naken

– Det är kläderna som gör mannen, sa Gubben och drog på sig sina avklippta jeans. Byxorna i fråga blev av med benen för två år sedan. Det var alltså långt innan Gubben insåg värdet av utslitna, lappade och fransiga jeansben.

Förebilden till de avklippta var shorts från den tiden då Gubben var något yngre. På den tiden, förstår ni kära läsare, kallades inte dessa plagg shorts. Nä, kortbyxor var det man då gick omkring i. Kortbyxor var korta. Slutade strax under grenen.

Inte dumt alls! 

Nuförtiden är t.o.m.

Tarzans byxor

Tarzans byxor

badbyxorna långa. Bad i sådana kallades på Gubbens tid klädsim och kunde berättiga till simmagistermärke om de kompletterades med en skjorta. Å andra sidan var  Gubbens badbyxor nästan ekivoka. Tarzanbyxor!

Leopardmönstrad triangel fram- och baktill sammanhållna i sidan av tvenne resårband. Så frigjorda var den tidens badpojkar. Numera har Gubben tagit steget fullt ut – han badar naken!

Men dagens klädmode förskräcker på fler sätt än långa ben på korta byxor och trasiga paltor. Det här är nästan obegripligt dumt. Stryk ”obegripligt”. Det är helt enkelt urbota dumt!

13 tankar om “Avklippt Tarzan badar naken

 1. Eftersom jag är av samma åldriga generation som Gubben kan jag bara hålla med. Till 100%!! MEN redan de gamla grekerna hade svårt att förstå sig på den ”hemska” ungdomen….

 2. Småflickor ska vara småflickor… utan behå. Att sedan modet föreskriver minimala eller jättelånga badbrallor, det är en annan sak. Där kan man som vuxen välja vad man vill ha… förhoppningsvis utan att andra lägger sig i. Nu har jag talat! 🙂

 3. Hej Gubben
  Ja nog kommer man ihåg sina kortbyxor. Men nu för tiden ska allt vara på engelska. Till och med reklamskyltar fast vi är i Sverige. Urbota dumt!
  Nisse

 4. Jag minns de där Tarzan-badbyxorna från 50-talet. De var inte det minsta sexiga i mina ögon, men det kanske de äldre tyckte. 😀

  Tittar in för att skriva ett ”hej” med en önskan att allt är så bra det kan vara. Kram från mig i lite nordligare väster.
  Det finns faktiskt en kram till alla som kommer ihåg mig.)

 5. Hej alla kära och trogna besökare. Viss har vi haft en skön sommar! Och visst har det varit skönt att slippa datorisera sol, bad och andra osedligheter!
  Men nu kommer kylan och nu är det dags att låta laptoppen värma knät igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.