Bara röda sidenband kan bota hjärnspöken

Urax är en STOR hund. Och svart. Han har ett grovt skall som ligger åtskilliga oktaver under de flesta kamphundars. Urax är av rasen Hovawart. Känd för sina enastående vaktegenskaper. Inte konstigt att det finns folk som är rädda för Urax.

När sedan samma folk läser

Taggig kamphund

Taggig kamphund

om kamphundars förskräcklighet ökar rädslan även för snälla vovvar som Urax. Och inte blir det bättre av några av dessa hundars ägare gör allt för att förstärka intrycket av vovvens farlighet, t.ex. förser dem med skäckinjagande halsband och andra taggiga attribut.

Gubben bestämde därför för en tid sedan att tona ner vovvens skenbara farlighet. For in till staden, köpte en rulle rött band i finaste siden, knöt en söt rosett i halsbandet och se på tusan! Det fungerar.

Numera är det betydlig fler som ler, fäller kommentarer som ”gud så söt” och sträcker fram en hand till Urax att nosa på när Gubben och jycken kommer travandes. Och Urax viftar lyckligt med sin stora svans. Där ser man vad ett litet rött sidenband kan vrida om bland hjärnspökena.

Undrar vad som händer med medias och hysteriska politikers senaste hjärnspöke om Gubben sätter små röda rosetter på polisen i Skåne? Kanske är de inte längre så ruskiga som det sägs. Och nu visar det sig också att även imigrationsverket använt sig av det s.k. registret i sitt arbete att reda ut både verkliga och påstådda relationer (vilket det ju är lag på). Usch då!

Kanske Gubben ska knyta röda rosetter även på imigrationsverkets anställda? Men vårt senaste hjärnspöke bottnar kanske i en mer svårbotad åkomma.

Urax tonar ner sin image

Urax tonar ner sin image

7 tankar om “Bara röda sidenband kan bota hjärnspöken

  1. Nu ser ju inte Urax farlig ut- titta bara på svansen. Men rosetten klär honom
    och det finns många fler som behöver söta röda rosetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.