Damers hyfs och fason kräva åtgärder

Under en längre tid har Gubbrådet förfasat sig över huru byns damer, oavsett ålder och härkomst, behaga bete sig i diverse sociala sammanhang. Gubbarna har naturligtvis inga åsikter om damernas beteende i det enskilda där må vilka olater som helst få förekomma – såvida dessa inte medför olycklig påverkan på beteendet i det sociala sammanhanget.

Med detta sagt som förklaring och bakgrund har nu Gubbrådet beslutat att återuppta den charmskola som legat nedlagt sedan 1962. Mina damer, detta är lektion ett;

CHARMSKOLAN LEKTION 1; Bordsskick och angränsade företeelser

Damer, det är förbjudet:

Att äta med öppen mun.

Att dricka med mat i mun.

Att ta något från serveringsbordet och föra detta direkt till mun utan att först mellanlandat på en assiett.

Att lämna skeden kvar i koppen efter ni rört om.

Att göra make up, kamma sig eller peta tänderna vid matbordet – sådan ska självfallet utföras i damrummet.

Att vara så oförsiktig och slarvig att desserter, såser och andra liknande anrättningar spillas på bord eller än värre på andras klädedräkter.

Tårta ska ätas med stil, mina damer!

Tårta ska ätas med stil, mina damer!

PS Gubbrådet noterar förfärat att Charmskolan troligen är sent ute. För sent? Troligen ”men skam om vi ger oss”, som Arto plägar uttrycka det! Biografägare Sten Ruta är också förtvivlad. Han tvingas nu ställa in visningen av skräckfilmen ”Fåglarna” eftersom ingen vet huruvida det är exakt lika många honor som hanar på telefontrådarna.

10 tankar om “Damers hyfs och fason kräva åtgärder

  1. Hej Gubben, ja hördudu ni får allt ta i med hårdhandskarna med Rämens vilda fruntimmer slänga b tårtor ikring sig så där. Charmskola är att rekommendera dem.Det var ju inte precis den yngre generationen som tårtade herrn i fråga den var ju en äldre benämd fågelskrämma! Hehhe,,,Ordning och reda och tårta åt folket men kanske inte på det viset. Tårtning ar ju förkommit i de mest spridda kretsar har för mig monarken blev tårtad samt en del andra prominenta herrar i diverse regeringar. En skön dag tillönskas och tack för den vänliga gesten och Arto och tomten fniss..

  2. Snålänning som jag är från början så är jag lite upprörd över tårtkasteriet, ett sådant slöseri med godsaker. För övrigt vet ju alla som sett Helan och Halvan och andra att det är pajer som skall kastas. Med fermitet och schvung i armen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.