Åtalas för charmkurs i Dalarna

Gubben hade fått sin gröt, hans K.H. hade fått sin tidning och Urax hade satt i sig sina fyra skopor Doggy Original. Det var alltså som vilken morgon som helst på Gubbens gård. Och så blev även fortsättningen ty Gubben meddelade;

Jag går och lägger mig under nån’ bil… 

Gör du det, svarade hans K.H. och lade ifrån sig korsordet ett ögonblick för att fylla på kaffekopppen.

Ingen av dem anade att just denna dag skulle bli början på en intensiv och ansträngande period i det annars så lugna bylivet. Och vem kunde ana att Gubbrådets charmkurs för damer redan efter bara två lektioner skulle hamna i klammeri med rättvisan?

ICA-Olle kan ju ibland vara lite tvär – det vet ju alla. Men att han inte kunde springa runt volvon och hålla upp dörren för sin svärmor, ta henne i handen och hjälpa damen ut ur ekipaget, det var väl ändå att ta i. Han har ju själv subventionerat Gubbrådet med Gustavskorv  samt sill, ägg och kaviar i alla tider. Så på något sätt är Olle själv medskyldig till charmkursens tillblivelse. Det vore väl möjligen annorlunda om han varit religiös.

Hur som helst! Svärmodern blev i detta tillfälle så förgrymmat elak att hon ringde polismästare Harald Kask och anmälde svärsonen för missfirmelse av åldring och gubbarna bakom charmkursen för missledande marknadsföring.

Det kan ju tyckas som om detta vore

ICA-Olles svärmor

ICA-Olles svärmor

bagatellartade brott vid en jämförelse av vad som annars brukar företa sig i byns skrymslen (läs hönshuset i Utrippan) men nu har ju ordningsmakten ett särskilt gott öga till gubbarna sedan tidigare. Så detta är ett allvarligt juridiskt spel som här kan ta sin början! Vill det sig illa kan gubbarna och ICA-Olle sitta bakom lås och bom innan året är till ända.

Hoppet står nu till socialdemokraterna (ja, faktiskt) i byn. Det kan tänkas att den nya sammansättningen i partiledningen kan ge en ökad förståelse för varför kvinnor inte ska tas i hand. Om det blir tillåtet att bära hand på kvinnor… nä, nu höll det på att bli ett övertramp!

24 tankar om “Åtalas för charmkurs i Dalarna

 1. Hej Gubben hördu du illa illa om Ica olle hamnar på cellen var skall vi då få byns nödvändigheter ifrån? Nog för att Utrippans hönshus brukar tillhandahålla olika nödvändigheter men icke dessa färdiggjorda matkassar,Hälsar man inte vackert på kära svärmor så ligger nog denne herre pyrt till Man bör taga nämnda dam rejält i handen samt gärna lämna en kindkyss nämnandes att Kära svärmor har gått ner i vikt!Först då kan ev konversation verkställas.Lugn kommer då att råda och Olle kan bli kvar bakom disken på Ica. Jaha så Gubben ligger under en bil och oljar ner sig har du Urax till hjälp då med. Filifjonkan skulle behöva en gubbe under sin bil snart ty rosten gnager hennes balk på höger sida jämmer och elände,,,,,,,,sköt om sig gubbe

 2. Hej Gubben,,,,,svar på inlägg hos mig. Men så bra idé du kommit på det skulle spara mycket släpandes och flyttandes på blommor och bråte .Skynda dig på och uppfinn är du snäll. Ta hjälp av Arto så fixar ni det. Jag har minskat ner på tre st inga i källaren i år faktiskt blir det.

 3. Går det inte att värva några svärmödrar som bilunderlägg?
  Så slipper Gubben ligga där jämt.
  Verkar lite småtråkigt.
  Vad GÖR man egentligen under en bil?
  Fikar?

  • Vad man gör under en bil? Det undrar Ammie också. Och jag tänker inte försöka förklara. Vad vad det Stenmark sa… int lönt å förklare för nån som int begrip… 😀
   Svärmödrar under min bil – aldrig i livet!!!

   • Hej. ja du det blev ett rackarväder usch massa otäckt ”lappmögel” var det någon som kallade snön för! Har aldrig hört det förut,
    Ja skottat har det inte blivit här inte hunnit får skylla på det …nåja jag har haft besök och då försvann tiden till skottningen men så sa de ju tögrader skulle det bli så jag hoppas! Ha det så bra då.

  • Hej Gubben tittar in sent i kväll. Skrattar åt den stackars Arto han måste ha riviga problem över kroppen det sticks ju så eländigt. Skall han bli ståendes då på broa över jul och nyår? Hahha hans regering är en vass en då! Hade nog blivit ett härligt inlägg om du hunnit med men du kan ju ha det på is tills tiden räcker lite bättre, En trevlig Lucia till er och ge Urax ett grisöra från mig.:)

 4. Hej Gubben. Nu så är jag hemma igen efter allt helgfirande. Skönt att det är vardag så man kommer in i sina gamla vanor och ovanor igen. Hoppas ni haft en bra jul och nyår där uppe o Rämen .Samt att Urax bitit tomten lite i benet,,,,:)) nej men vad säger jag fel fel,,,Ja vintern låter vänta på sig ännu vi hade +6 grader på julafton det känns rätt fel sen detta grådaskig blöta väder gör ju ingen glad precis möjligen Regnklädesfabriken.
  Fick du några häftiga julklappar i år eller hade du inte varit tillräckligt snäll tro?
  Jaja ha det så bra och hälsa Urax.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.