En odräglig gubbjävel i EU

Gubben satte staven intill och under, sparkade till staven med högerfoten och så var ännu ett hinder undanröjt. Genen for, som beräknat åt sidan och landade exakt där Gubbens beräkningar hade förutsagt. Kvällen innan hade han nämligen kalkylerat vinkel, kraft, kastparabel, luftmotstånd och t.o.m. luftfuktigheten och Urax svansviftande var med i analysen. Han hade snubblad länge nog på den där djäkla grenen – nu skulle den bort!

Mot detta tecken på Gubbens behov av full kontroll på det onödiga, hans behov av att veta allt innan det inträffat samt pinsamma fixering alla oviktiga detaljer står hans förmåga att skjuta upp allt så länge som möjligt, hitta undanflykter och bekväma lösningar samt skylla allt elände på andras ofullkomligheten. Kort sagt – en odräglig gubbjävel!

Nu har han bestämt sig för att EU inte är nå´t att hänga i granen. Inte ens i grenen. Inte för att det där med samverkan mellan nationer är så tokigt tänkt. Nix, utan därför att han inte har någon kontroll! Partiernas representanter som ska företräda honom i Bryssel verkar inte ens ha kontroll på sig själva. De bara brinner för saker de skäms över att de inte gjort. Och rösta på folk som hellre brinner än uträttar något – nä, det är ingen för en gubbjävel. Så, det blir inget parti eller politiker som får hans välsignelse på valdagen. Sorry!

Ibland funderar han på hur det skulle vara att själv tillhöra EU-parlamentet. Men inser omgående att där sitter alltför många som behöver sparkas åt sidan – och ett parlament med bara honom själv, nä…

 

 

6 tankar om “En odräglig gubbjävel i EU

 1. Åh. En gubbjävel i bloggeriet.
  Innebär det att jag också måste … ?
  Fast jag vet inte om jag hinner.
  Måste ju avsätta lite tid för det där Viktiga Valet.
  Klart Gubbjävlar ska rösta.
  Urax har säkert nån idé 🙂
  Lata, tjuriga gubbar.
  Upp med er och gör nåt vettigt!
  SESÅ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.