Dags att ta ställning: För eller emot svenska kräftor

Urax stannade vid Dammbron, spanade och vädrade ut över vattnet och ner mot vägen till kraftstation. Gubben läste av signalen, förstod att något ovant väckt jyckens uppmärksamhet och kommenderade därför:

– Stanna! 

De hade möts förr. Hanhunden på höjden och Urax. Och det hade gått bra… mest p.g.a. Urax vänliga sinnelag. Hanhunden skällde och morrade. Urax viftade förväntansfullt på svansen… men lät bli att gå riktigt nära. Det gick bra även denna gång! Tack Urax!

På hemvägen gick tankarna till kommande kräftfiskehelger. Dags att planera… mjärdar, flöten, mörtfiske, krondill, båtar till alla fiskelagen, snaps… SNAPS! Ja, jädrans. Finns det nå´t som går upp mot svenska kräftor?

Samvetet slog till samtidigt som grinden slog igen efter honom. Får man säga så? Att svenska kräftor är bättre än importerade? Det kan inte vara OK, eller?

Diskriminerande! Kränkande!! Rasistiskt!!! Är inte alla kräftor lika värda, kanske?

Nu är ju risken uppenbar att Gubben blir stämplad som invandrarfiende och rasist. På grund av hans syn på svenska kräftor. För i vårt land får vissa frågor inte diskuteras eller ens antydas. Och Gubben är säker på att hans syn på de svenska kräftorna nu kommer att interpoleras till att omfatta även invandrare.

Dags att ta ställning. Det har Gubbens gjort. I hans värld är det skillnad på svenska kräftor och andra… så det så! Och i hans värld så är det skillnad på människor också. Gudskelov! Inte ens alla ursvenskar är lika.

Och hur är det med den ursvenska flodkräftan? Försvann inte den med pesten? Och kräftorna i Rämen… ja, de är ju invandrare hela gänget. Signalkräftor! Stora! Starka!! Tåliga!!! Goda!!!! Och SVENSKA!!!!!!

Så, sluta tramsa! Ta en negerboll till och njut av smaken! Fast vill du hellre kalla den chokladbulle och tycker att den smakar bättre då fortsätt för all del att tramsa.

Gubben tycker ändå att det är skillnaden som är kryddan här i livet. Och han gillar inte att hyckla om den saken!

Pippis pappa var fakiskt negerkung. Så det så!

4 tankar om “Dags att ta ställning: För eller emot svenska kräftor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.