Anders Borg ”kom ut” i Utrippan

Det blev inte Fredrik som dök upp på Utrippan Rainbow Spectacle Show. Utan Anders. Och han kom ut med det mest märkliga uttalandet under invigningen. Det var synd! Ety Arto hade verkligen ansträngt sig för att genomföra sin HBQK-karneval under värdiga och sansade former om än något frigjorda.

Mest frigjord var kvigan Alice. Hon svassade runt i täten och gjorde ideliga språngförsök på den tålmodiga kossan Rosa. Ferdinand, tjuren av låglandsras, var inte långt efter. Arto hade nämligen försett Ferdinands stolthet och Rosas våta dröm med en tjusig rosett i rött sidenband.

Och så var det då Anders Borg. Han hade helt missuppfattat situationen. Medan alla närvarande (sju, Elsa på OK inräknad) hade förväntat sig en hyllning till den nye normaliteten kommer Anders ut med ett mycket oväntat avslöjande:

– De globala tillväxtutsikterna har skruvats ner, det gäller USA men också Brasilien, Indien och Kina. Om jag tittar på våra prognoser ligger riskerna på nedåtsidan. Vi kan också redan nu konstatera att utvecklingen i Irak och Syrien gör att vi har en påtaglig ökning av kostnaderna för asyl, integration och migration, sade finansministern.

– Det handlar om betydande miljardbelopp som också kommer att ackumuleras upp över åren. När vi har en kraftig ökning av inflödet så tar det tid att få det igenom systemet, säger Borg.

Vem kunde tro det? Att Anders skulle vara mest frigjord av alla i Utrippan?

Gubben räknar nu med en nationell folkstorm ledd av Birgitta O Ohlsson och Åsa R Omson. De kommer nog att knyta helt andra saker än röda sidenband kring Anders uttalande. Men när den stormen bedarrat kommer Utrippan att för länge sedan ha återgått till sitt mera normala onormala tillstånd. Så det så!

2 tankar om “Anders Borg ”kom ut” i Utrippan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.