Fi intog snipa – hemvärnet mobiliserat

C-G klev med bestämda steg fram till snipan. Han skulle låsa upp och sätta fyr i kaminen i byssan inför gubbrådets torsdagsmöte.

– Men va i hel…! Något var på tok. Stegen till akterdäck stod inte exakt som den brukar. Och det lät inifrån förpiken. Röster. Och inte lät det som hederligt dalmål heller. C-G blev alldeles kall. Och förbannad samtidigt. Är det dom där jävla typerna som stulit flera fyrhjulingar och gräsklippare i byn?

För en utomstående betraktare måste det sett mycket dråpligt ut. Den minst sagt korpulente C-G klev hukande sakta bakåt. På tåspetsarna. Lyfte fötterna och satte ner dem försiktigt, försiktigt i den frostnypna gräsmattan. Graciöst, minst i nivå med en bakfull flodhäst.

Här behövdes assistans. Av de övriga gubbarna för polismakten är ju inte att räkna med så här i obygden. De hade ju behövt nästan 24 timmar för att infinna sig hos fabrikör Trådlund efter senaste inbrottet. Väl utom hörhåll och i skydd av sjöboden ringe han runt till gubbarna.

Först till Mj Kronwreck som nyktrade till på bara momangen. – Ta det lugn, C-G, det här fixar jag! Jag larmar krigsmakten!

Innan C-G hann protestera slängde majoren på luren, tryckte in kuppförsvarslarmet, drog på sig uniformen, tog fram k-pisten och en låda 07 ammunition ur vapenskåpet, snörade på sig kängorna och störta ut på gårdsplanen.

Där stod redan 9 man ur hemvärnsplutonen uppställda på gårdsplanen. Krovwreck myste, ja var riktigt stolt faktiskt, över hur väl kuppförsvaret fungerade numera. Annat var det innan han själv tog över – men det är en annan historia.

Kronwreck tog befälet, gav en lägesorientering, synkroniserade mannarnas klockor; – sexton, nollåtta, fyrtio — NU! ORDER!

Det var uppenbart att majoren nu var på sin mammas gårdsplan, s.a.s. Kort och rappt delade han ut sin order. Det rådde ingen tvekan i ledet om att det nu var skarpt läge. Fi (den lede alltså, inte Gudrun) hade intagit snipan. Orderdetaljerna repeterades tills alla visste exakt vad insatsen skulle resultera i och hur detta skulle göras.

Magasin fylldes med skarpa patroner. Ansikten svärtades med kol från korvgrillen som C-G, lyckosamt nog, glömt ställa undan för vintern.

– UTGÅ! 

Krigsmakten anlände och mötte upp gubbrådet på Människoudden, byns sjösättningsplats. Exakt nollsju minuter senare.

Just då ringde det på Gubbens bärbara telefoneringsapparat…

5 tankar om “Fi intog snipa – hemvärnet mobiliserat

  1. Så ytterst vänligt av dig Gubbe tänk att man kan lita på bloggossarna förnämligt men jag önskar återkomma lite längre fram i ärendet om det låter sig göras. Just nu är det stelt samt ihopskruvat och paketerat men ser lovande ut, Hur som helst Gubben med fam och hund tillönskas en synnerligen trevlig första advent!

  2. ….det där med fi är svårt. Ibland Gudrun, ibland finansinspektionen, ibland fienden. Eller tycker Gubben att det är ungefär samma sak?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.