Lövén i väntläge medan krigslarm överröstar metafor (uppdaterad)

Gubben höll telefoneringsapparaten utom hörhåll och viskade – Det är Lövet, va fan ska jag säga?  – Säg att du är upptagen av att rädda riket och att han kan ringa om ett par timmar. Å att han kan ägna sig åt att trösta Åsa. Å att det är ett jävla sätt att ringa JUST NU!

Det gick inte att mista sig på hur irriterad major Kronwreck var p.g.a. avbrottet. Därför gjorde Gubben exakt som majoren krävde. Lövet var visserligen besviken men meddelade artigt att han såg fram mot ett snart samtal med Gubben.

Under tiden hade; – 1:a grupp, tränad att operera bakom fiendeleden, i skydd av mörkret vidtagit vissa förberedelser vid snipan. – Vice korpral Ljung rekvirerat en hjullastare i Tuna Hästberg med lång pickup arm. – 2:a gruppen hade riktat in Artos Rover med fronten mot fiendens tillhåll, snipan. – 3:e och 4:e grupp hade gått i ställning, beredda att med spärreld bilda en korridor för den avgörande insatsen.

Alla väntade nu spänt på majorens signal. Nu jävlar gällde det att allt blev rätt!

Ingen hörde metaforen som närmade sig eftersom majoren tände på lysgranaten som med en kraftig smäll steg till väders…

…Signalen! Majorens signal lyste upp hela det blivande slagfältet! Byn väcktes brutalt av granaten som lyste upp hela himlavalvet och smattret från K-pistarna. Gubbens telefoneringsapparat ringde igen… trots krigslarmet kunde han höra Lövén röst…

– Va fan är det som händer? Vad i helv… Gubben fick plötsligt hela bilden klar för sig. Men kunde inget göra. För tillfället. Majoren var redan framme vid snipan. Eller snarare under den. Ty, i den, i skydd av spärrelden, framkörda frontlastarens pickup hängde snipan och svajade betänkligt.

Samtidigt landade regeringsplanet, metaforen kallad, på Romme flygplats.

Metafor

Metafor

2 tankar om “Lövén i väntläge medan krigslarm överröstar metafor (uppdaterad)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.