Kvinnliga tovare sista chansen för Lövén

Det var Fru Sunesson, Tovningsklubbens språkrör och chefsideolog, som kom till Gubbens hjälp för att leda in Lövén på lite mer nyanserade tankespår. Just nu var ju allt svart eller vitt för denne i grunden hyvens kille. Gubbens tappra övertalningsförsök, understödda med äkta grytkokad havregrynsgröt och hemlagad krusbärssylt, hade ju varit helt misslyckade. Nu återstod bara Tovningsklubben.

Gubben insåg att detta var en desperat och riskfylld operation.  Så, medan Lövén tog på sig snöskorna, ledde Gubben Fru Sunesson åt sidan för lite briefing.

– Nu måste du se till att han kommer ur sitt, så sorgligt onyanserade och hämndlystna, politiska baklås. Ni tovare har ju utsökt känsla för nyanser och det finns ju inget varmare än tovade vantar… men nämn för tusan inget om ”kulturgärning” för det är sådant som SD gillar… prata då hellre om alla era bidrag – sossar älskar ”bidrag”… Lyckas ni med det här så får ni ta hand om fler tjurskallar

Fru Sunesson log lite överseende men nickade i alla fall. Tog sedan tag i Lövén och lede honom med raska och beslutsamma steg till Arto och Artos Rover. Arto var utsedd till dagens statsministerchaufför.

Gubben stod länge kvar ute i snålblåsten och såg efter trion som drog iväg mot tovarnas högborg. – Gör jag nu verkligen rätt, tänkte han högt. Urax blängde på sin husse och skakade på huvudet. Vad nu det kunde innebära?

 

3 tankar om “Kvinnliga tovare sista chansen för Lövén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.