Vem vill ha en budget som slokar?

Gårdagens -4 grader var denna morgon +/- 0. Ändå var det en föraning om vinter. Äntligen. Några cm vit snö dolde höstens skavanker. Ingen is på sjön ännu. Men brytningen mellan den levande vattenytan och det snövita orörliga landskapet är spännande. Som ett oväntat möte mellan sommar och vinter där våren bara passerats…

Annars var det sig likt. Gubbens K.H. var fördjupad i DT:s korsord. Gubben själv kokade sin gröt. Havregrynsgröt. Urax låg som vanligt i vägen mitt emellan kylskåp och spis. Pustade ut efter morgonrundan. Som en stor svart björnfäll låg han där för Gubben att passera. Utan att snubbla…

Då hade Lövet det lite värre. Han hade ju stämt möte med pastor Evaldssons piga, den väna Frida. I vestibulen till församlingsgården. Frida hade låst upp och, ser man på, där kom Lövet travande, bara några minuter sen. Snubblade på dörrmattan men Frida lyckades hävda fallet som annars blivit både grymt och hårt.

Kanske hade historiens dom blivit mildare om hon låtit Lövet falla ned på det hårda golvet. Nu slutade mötet med att de knappt hade slagit sig ner på träbänken vid fönstret förrän Lövet insisterade på att få visa upp sin budget.

Frida, som ju är en ung kvinna med ljuvligt skinn på alla bra ställen, menade att sådana intimiteter inte passade sig men Lövet stod på sig. Nu skulle budgeten fram!

Det hjälpte föga att Frida förklarade ”att hon minsann inte var den sortens fruntimmer” utan den stackars pigan såg ingen annan råd än att fly och låsa in sig på damtoaletten. För att ringa efter hjälp!

När pastorn kom till undsättning hade Lövet mjuknat. Nu var allt till salu. Inklusive hans budget. Men Frida var ändå inte intresserad.

Vem vill ha en budget som börjat sloka, menad den väna Frida. Pastorn höll med och tog med sig Frida för ett eget budgetmöte i prästgården…

2 tankar om “Vem vill ha en budget som slokar?

  1. Pastorn verkar vara en skum typ…. budget o budget …
    PS.Se upp Gubben så att du inte snubblar på den stora björnfällen. (Av omtanke om Urax!) DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.