Elsa slet av sig blusen, säkrade Syrienresan och fick smällkyss av onykter major

Elsa på OK vägrade envist. Major Kronwreck hade bönat och bett, hotat och svurit men utan framgång. Som en istadig märr stod hon där vid tidningshyllan, bredbent med armarna i kors och skakade på huvudet. – Nej, nej och åter nej!

Det var först när majoren la armen om hennes midja och

Elsa slet av sig blusen

Elsa slet av sig blusen

viskade ömma ord i hennes vänstra öra som hon gav upp. Hon hade ju trots allt länge varit förtjust i den gamle krigaren och om det inte hade varit för att han söp så okristligt… Hur som helst, gubbarna skulle nu få 12 farmartankar fyllda med flygbränsle direkt från OK:s depå i Halmstad. Majoren gav Elsa en smällkyss rakt på mun vilket resulterade att hon slet av sig blusen och utlovade leverans redan i morgon förmiddag.

Under tiden, i Utrippan, pågick förberedelserna för fullt. Unge Charles hade gjort rent i cockpit och smort alla spakar och vred med silikonspray från Biltema. C-G hade fyllt på luft i däcken och konstaterat att om de klarade de 3129 kilometrarna till Syrien på under 15 timmar så skulle trycket gå ner med ca 1,2 kp. Det borde räcka för en säker landning med den gamla DC-3:an. Om de kom fram…

Ty, maxfarten, när planet var i god form, var bara 250 km/h och räckvidden 2400 km. Men C-G och Gubben räknade med att hänga två farmartankar extra bränsle på flygkroppen så, även om farten sänktes p.g.a. detta så borde det gå!!! Borde…DC-3 Cockpit (8)_01

Innan gubbarna drog hem för kvällen gjorde de en provstart. För säkerhets skull bara en av de två Pratt and Whitneymotorerna i taget. Arto vid spakarna. Hur säker som helst på att hans oljebyten och minutiösa kontroll av tändkablar skulle väcka alla stjärnmotorns 14 cylindrar till liv.

Dånet var öronbedövande. Det gamla planet riste och skakade betänkligt. Luftdraget slet loss flera tegelpannor och alla äpplen lämnade sina grenar. Utrippan blir aldrig mer sig likt, tänkte Gubben förfärat. Frågan är om gubbarna själva kommer att få se den förödelse som väntar när båda motorerna går samtidigt med fullt varvtal… men det var onekligen imponerade. Båda motorerna startade och propellrarna satt kvar.

Även den som saknade två muttrar!

2 tankar om “Elsa slet av sig blusen, säkrade Syrienresan och fick smällkyss av onykter major

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.