Ingen fred utan flygande värdinnor

Medan den euforiska stämningen långsamt tonar ner vaknar svenska folket så sakta upp till att det också finns en verklighet som måste hanteras. Ett enorm kostnadsberg. Ett utanförskap vars omfattning och konsekvenser vi bara kan ana. Signalerna är än så länge måttfulla men tydliga. Regeringens ministrar har svårt att hålla masken. Oron för framtiden är tydlig.

I detta lägga är det en jädrans tur att gubbarna finnas. Gubbar som begripit att krig måste ersättas med fred. Och då behövs kvinnor! Detta har Major Kronwreck med all önskvärd tydlighet slagit fast. Han vägrar helt enkelt att ge sig upp i luften utan sällskap med några flygvärdinnor. Och de övriga gubbarna ser inget problem med det. Tvärtom!Flygvärdinnor i massor

Därför förstärks nu besättningen med 23 (!) förhoppningsvis snart flygande värdinnor. Dessa ska dels ingå i markstyrkan som ska rensa upp i Syrien men framför allt se till att gubbarna får en angenäm flygtur. Eftersom fas 3 betalar lönerna var rekryteringen enkel! Alla flickorna i Idkerberget ställde upp.

Exakt kl 0700 fredagen den 2 oktober 2015 lyfter DC-3:an från en potatisåker i Utrippan. Målet: Syrien. Uppdraget: Stoppa kriget.

Hur svårt kan det va?

2 tankar om “Ingen fred utan flygande värdinnor

 1. Ja men då så.
  Gubbarna och dom 23 fixar fred.
  Vi andra låtar bli att oroa oss för framtiden.
  Det finns hopp.
  Nu kommer det ju iallafall lite trevliga människor hit
  och fyller på i avfolkningsbyarna.
  Det blir en bra framtid.
  Riktigt bra 🙂

  Och jag ska måla om fikastället.
  Det blir blått 🙂

  • Blått är bra!
   I Rämshyttan är vi 68 fastboende och 198 trevliga nykomlingar. Det kallar vi att fylla på i glesbygd 🙂 Tänk om det ger oss tillbaka affären, macken, skolan, kiosken, busstationen och biografen… kanske t.o.m. glädjehuset i Idkerberget kan räddas 😀 Men inget talar för en sådan utveckling.
   De 168 nykomlingarna bor i 20 lägenheter om 3 rum utan kök. Och nu vill Migrationsverket att det ”förtätas” ytterligare. 208 platser ska det bli. 208 människor som sitter och väntar… och väntar… och väntar… Rätt som det är kommer en lastbil med färdiglagad mat och förgyller tillvaron. Visst är det bra? Men hur länge orkar man vara trevlig?
   Nä, mycket är fel… riktigt mycket fel! – Kan inte hjälpa att jag känner på det sättet. Får trösta mig med att entreprenörerna i asylbranschen mår bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.