Suomitisk dalkarl i toppmöte på lägsta nivå

Den gamle hedersknyffeln Arto var fortfarande borta. Alla på Gösjöns strand vägrade dock acceptera det värsta utan fortsatte sitt hejdlösa partajande.Party

Festen blev allt mer skamlös och inte ens sedlighetspolisen från Hultsfred, som dök upp med sitt måttband, kunde dämpa de väna tovorna och frejdiga gubbarna.sedlighetspolisen

Arto själv, hörde stojet däruppe och förstod att han var efterlängtad. Nu var det bara det att det var en lång kö av prominenser som också tagit sig vatten över huvudet och alla ville de få den suomitiska dalkarlens syn på saker och ting.

Angela M Erkel t.ex. behövde få Artos strategiska synpunkter inför sin Turkietresa och huruvida den tyska polismaktens recept för att rädda landets ekonomi var att lita på… Arto påminde Angela om ”Kalabaliken i Bender” och att det nog var säkrast att i alla fall inte lita alltför mycket på turkar…

Mats L Öfving, chef för svenska polisens Nationella operativa avdelningen (NOA), tog Arto lite avsides bakom vraket av en gammal eka för en lägesrapport märkt ”Ej för spridning utanför Polismyndigheten”. När Arto insåg att det redan var kört för NOA gav han rådet att det är bättre att misslyckas i tysthet än att ge sken av handlingskraft!

På sin väg under bryggans hopptorn stötte den gamle finländaren på Stefan L Övfén, numera slingrande statsminister utan större hopp. Här var det riktigt synd om Steffe. Om det inte varit så jäkla blött redan hade nog Arto fällt en tår eller två. Till råga på allt är han jagad av Expressens ledarskribent Anna D Ahlgren, som utan minsta hänsyn slänger ur sig vilka sanningar som helst. Lövet slingrer sig

Fruntimret har t.o.m. fräckheten att påstå att ”Statsfinanserna blöder med miljardbelopp varje vecka. Skolor och socialtjänst går på knäna. Ingen har en aning om var alla flyktingar ska bo och takten i antalet ensamkommande minderåriga som nu kommer till Sverige motsvarar en hel svensk årskull med barn.”

Och som om inte detta var nog kommer nu en annan plåga och en annan Annan, Anna KB, och kräver att det inte räcker med prat… Ska hon säga!

Arto ryckte lite kamratligt i luftslangen och trösta Steffe med att Sverige har i alla tider haft kungar och statsmän som äventyrat riket ”Så du är inte ensam om att ha försatt landet i ett krisläge… Ryck upp dig och kasta istället av dig viktbältena MP och V så ska du se att du flyter upp!” 

8 tankar om “Suomitisk dalkarl i toppmöte på lägsta nivå

    • Visst är det angeläget men det är knappast troligt att S vågar göra något i den vägen. Stefan och gänget kommer att vänta och hoppas på att det ”löser sig”. Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.