Batterierna slut men framgången är total!

Läget har nu allvarligt, mycket allvarligt, förbättrats. Vår statsminister meddelar gång på gång att landet inte klarar nuvarande nivå på mottagning av flyktingar samtidigt som vi klarar det. EU:s toppar meddelar vänligt att Sverige gjort tillräckligt, ja mer än tillräckligt, vilket naturligtvis resulterar i att resten av EU ler lite överseende åt den svenska naiviteten och skiter i alla eventuella överenskommelser. Framgången är total!

Det tar nu bara nio år i snitt för en välutbildad syrier att få jobb och bostad. För de med lägre utbildning är framtiden än ljusare. De behöver aldrig jobba eftersom de aldrig kommer att hitta någon arbetsgivare. De förverkligar därmed MP:s framtidsvision om medborgarlön. Framgången är total!

10 000 nya medborgare anländer varje vecka. Gränspolisen bedömer att ytterligare ca hälften, endast 5 000 alltså, kommer hit utan att registreras någonstans. Så bra! Där finns en dold arbetskraftsreserv att falla tillbaka på om och när de övriga fått jobb. Framgången är total!

Ingen vet (eller vet vi?) vad som händer när människor sätts i väntrum år efter år. Men att det måste vara något riktigt bra inser alla eftersom det är det vi nu satsar på. Annars skulle vi väl inte fylla på dessa väntrum med en mindre kommun varje vecka? Framgången är total!

Mot denna bakgrund var det enkelt för Arto att besluta sig för att äntligen kliva upp ur sjön. Men eftersom gubben är såväl hjärndöd, blind och utan batterier så fick lilltovan Lisa-Marie hoppa i böljan och dra upp finnskrället.

LivräddarePå stranden väntade alla kamraterna i Lisa-Maries studiecirkel ”Öppna tovor” förväntansfullt men samtidigt något bekymrat; Var skulle Arto klä om? Badhytterna var ju redan uthyrda till Bert Karlsson och fyllda till brädden med lönsamma livsöden.

livräddare 2Nåja, det blir ett senare bekymmer. Här tar vi en dag i sänder och hoppas på att Bert hittar fler badhytter. Och nog ska vi väl få rum för gamle Arto. Kan vi hantera 10 000 nya medborgare ska vi väl för fanken kunna ta hand om en gammal finne också. Även om batteriet är lite dåligt… Välkommen upp Arto!diver 2

6 tankar om “Batterierna slut men framgången är total!

 1. Konstigt att det mest är gubbar som tror att dom kan både det ena och det andra.
  Att dom vet liksom.
  Plötsligt är alla gubbar experter på ekonomi.
  Fast dom knappt kan knäcka ett ägg.
  Det är ju ändå gummorna som kan tova ihop nåt som verkligen fungerar.
  För om det måste fungera så måste vi få det att fungera.
  Det har gummorna vetat i alla tider.
  Medan gubbarna hasar omkring och gnäller och spottar snus.
  Och undrar hur man knäcker ägg 😉

 2. Ja. Stackars dom.
  Vi får tova ihop dom.
  Nu när dom har så dåligt batteri att det knappt räcker utanför kommungränsen 😉
  Stuva in en kommun i en badhytt.
  Vilken gubbe kom på det?

  PS. Fanns det ingen gubbe utan badbrallor?

  • Jo, nog är det så. Men lik förbaskat så envisas migrationsministern att botten visserligen är nådd men det betyder inte att botten är nådd… ja, jisses!
   Men var lugn, Arto kommer alltid att ha flera bottnar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.