Gårdens negerboende avvecklas

När Gubben var ung hade familjen tagit till sig och givit en vilsekommen neger tillfälligt boende på gården. Det var under julen år 1955 eller däromkring. Se tidigare inlägg! (Anm: På den tiden var det inget konstigt med negrer även om de var sällsynta. Gubben vet mycket väl att det numera inte finns några negrer. Dom försvann på 70-talet.)

Familjens tax överlevde mellandagarna och även nyårshelgen. Och familjen hade införskaffat kläder och diverse hygienartiklar till sin inneboende medicinstuderande negeryngling, vars väska under dunkla omständigheter försvunnit på tåget mellan Kalmar och Högsby. Även en väska att förvara tillhörigheterna i ingick i hjälpinsatsen.

Direkt efter nyårshelgen meddelade så negerynglingen att han behövde återvända till Göteborg och sina studier. Gubben vill minnas att familjen inte insisterade på att han skulle stanna utan Far skjutsade in negerynglingen med ny väska till stationen.

Familjens tax drog en suck av lättnad när han såg att dödshotet inte var med i bilen när Far återvände efter att också köpt en enkel biljett till Göteborg eftersom även medicinstudentens pengar försvunnit mellan Kalmar och Högsby…… Fortsättning följer!tax

2 tankar om “Gårdens negerboende avvecklas

    • Jackman, Jacki kallad var ”min” hund. Sov hos mig varje natt och fungerade som ”värmeflaska” i sängen när pojkrummets kakelugn svalnat. Jo, jag har helt sant haft en privilegierad barndom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.