Brottslingen avslöjad men Karl-Bertil går fri

När Gubben var ung hade familjen givit en vilsekommen neger tillfälligt boende på gården. Det var under julen år 1955 eller däromkring. Negern hade nu rest men unge Gubbens julklappspengar var borta varför han, inspirerar av sina ungdomsdeckare, inlett en hemlig men grundlig brottsutredning. Se tidigare inlägg! 

Var verkligen den huvudmisstänkte inneboende hos läkarfamiljen i Göteborg? Och var han läkarstuderande? Om så var fallet skulle negerynglingens trovärdighet stärkas betydligt… Unge Gubben behövde telefonnumret till läkarfamiljen och kontaktade därför telefonisten i Högsby manuella telefonstation. Beskedet var omskakande!

Det fanns ingen läkarfamilj med det namnet i hela Göteborgs teleområde! Saken var därmed klar. Familjen var lurad. Grundlurad! Hur skulle Far och Mor ta det? Negern var en kriminell bluffmakare – tänk om de för all framtid skulle tro att alla negrer är opålitliga – Gubben kunde ju inte veta att alla negrer skulle försvinna 20 år senare…

Efter stor vånda beslöt Gubben att hålla tyst. Övriga familjen fick leva vidare i tron att de bidragit till en ung människas utveckling till ansedd Karl bertilmedicine doktor. Familjens tax (och unge Gubben) visste dock bättre.

Och inte ens Karl-Bertil Jonsson försåtligt ömsinta kommunisttilltag 20 år senare skulle ändra på på Gubbens uppfattning om att det är kriminellt att sno. Även från bemedlade barn som unge Gubben med sina 35 kronor!

SLUT!

Anm: Gubben kom att långt senare arbeta med en större grupp ugandier som flytt Idi Amins skräckvälde. Ingen av dem snodde någonsin Gubbens julpengar! Och Gubben är säker på att ingen av dem någonsin skulle komma på tanken att (som Karl-Bertil) idka välgörenhet med stöldgods… 

GOTT NYTT ÅR!

6 tankar om “Brottslingen avslöjad men Karl-Bertil går fri

  1. Nä, jag förstår att det är svårt att erkänna men om man bara känner Gubben så vet man jatt han aldrig skulle skylla på Karl-Bertil…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.