Säkerhetschef avbröt politikerveckan

Det var majoren som räddade de återstående partiledarna från att göra bort sig. I.o.f.s. plägar inte politiker bry sig om sådana bagateller. De år ju inte riktigt lagda åt det hållet att de skäms över sina dumheter. Men nu blev det i alla fall så att majoren fick sätta stopp för Anna K Lingberg B Atra och Kommunist-Jonas orerande från traktorflaket i Lönnbacken. Säkerhetsläget hade nämligen kraftigt och snabbt försämrats.

Det började med att Elsa på OK polisanmälde konstapel Kask för obskyr närgånghet. Efersom det var konstapel Kask själv som tog emot anmälan betraktade polismakten händelsen som ”synnerligen allvarlig”. En internutredningen inleddes omgående till vilken skerhetsansvarig, major Kronwreck själv, självfallet knöts som expert på ”tilltag av obskyra närmanden”.

Riksrevisionen, som ju har att granska hur Kask hanterar sitt ämbete, inkallades dock inte eftersom Kask ansåg att hans omdöme då skulle kunna komma att ifrågasättas”Sådana myndigheter ska man inte förknippas med”, ansåg Kask.

Majoren hade samtidigt upptäckt att Lillhöjdens soptunna var fylld med sopor av okänt ursprung – de kom i alla fall inte från majorens eget hushåll! Detta tilltag (som senare skulle komma att få de mest märkliga konsekvenser) blev den soppåse som fick majorens snapsglas att rinna över.

Politikerveckan avbröts. AKB och Kommunist-Jonas blev först upprörda men när de insåg att de ändå bara skulle ha sagt det de alltid brukar säga och att ingen av dem egentligen ville riskera att fälla nuvarande reagering så förlät de majoren.

 

4 tankar om “Säkerhetschef avbröt politikerveckan

  1. Nu blir jag synnerligen konfunderad……har just avlagt ett besök på stadens återvinningsstation och där rådde totalt kaos….kan månne politikerpöbeln tagit sig in på detta område? Och i så fall har sopor dumpats eller har platsen bara utnyttjats för skitsnack i vanlig ordning?

    • Tror att du är rätt på spåret. Politiker ägnar ett nästan abnormt intresse för sopor. Och har myndigheter fulla av nitiska tjänstemän som bevakar våra soppåsar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.