Drivkraft

Han kopplade loss sin Urax efter de passerat bron vi dammen. Urax, gammal må hända, men ändå tillräckligt full av driv. En drivkraft som. ledd av sitt väderkorn, styrde honom ner i slänterna mot dammen. Sökande. Fann spår av händelser som bara en hund kan registrera. Händelser, som för Gubben må vara meningslösa, men för hans gamle vän. Urax, av största betydelse. Omedelbara intryck. Analys. Vidare till nästa upplevelse…

Gubben, som ju saknade Urax förmåga att ta till sig allt som hänt utmed deras promenadstråk sedan gårdagen, fick nöja sig med mer påtagliga  tecken. Som tompåsen med rester av en limpa. Någon som matat änderna. Men varför lämna påsen kvar?

Han sparkade irriterat till en sten. Som studsade mot en  en björk och sedan ner i vattnet. Försvann. Bara några ringar på vattenytan mindes vad som hänt. Ringar som snabbt sjönk tillbaka i vattenytans spegel.

Livet är bra märkligt, tänkte han. Mycket händer. Men inte mycket ger spår som varar. Om man bara letar efter yttre tecken som ringar i en vattenspegel. Men livet är fullt av andra tecken. Mer subtila spår. Inom oss.

Spår som kan fylla oss av känslor som vi inte längre trodde fanns. Gubben log för sig själv. Njöt av mogonsolen som värmde hans rygg när han tog av vid kraftstationens fördämning. Njöt av de tecken, de spår, som fyllde hans sinne. Gubben må vara gammal och kindernas fåror djupa. Men än lever han. Och njuter. Av den all den drivkraft han så nyligen upptäckt.

 

16 tankar om “Drivkraft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.