Gubben too

Det tog lång tid. Men nu är Gubben på gång igen. Försiktigt… försiktigt. Han vill ju inte reta upp någon. Inte lätt i dessa dagar där snart alla kjoltyg är kränkta. #metoo! Ja jisses. Nu har #metoo kommit till Rämshyttan. Så nu kan inte Gubben hålla sig längre.

Först var det Arto som drabbades. Efter att ha hjälpt gamla Anna-Stina över vägen hem till rummet på glädjehemmet i Idkerberget så har inte mindre än fem polisanmälningar drabbat den hedervärde bymedborgaren Arto. Arto kommer troligen att nu få lämna gubbrådet efter alla år av trogen och hängiven insats. Nä, det är inte Anna-Stina som står för anmälningarna. Nix! Det är Fru Sunesson som nu tagit grundlig hämnd på Arto. Troligen för nobben på bystugedansen våren 1963.

Sedan var det majoren, Mj Kronwreck på Lillhöjden. Elsa på OK ville inte ha hjälp med snöskottningen. Men majoren stod på sig. Och så gick det som det gick. Nu är det ju en jäkla tur att majoren inte längre står som aktiv i rullorna. Annars hade han säkert tvingas utgå ur försvarsmakten med ett nesligt korprals avsked. Elsa själv är dock lycklig.

Så nu har gubbarna i byn bestämt sig. Det blir inget! Gubbrådet har visserligen inte tagit ställning. Ännu. Men vänta bara!

Men viss är det märkligt? På gubbens tid kunde flickorna säga nej. Visst, det fanns väl någon tös som ändå ville men de fick ju skylla sig själva! Fan tusan annamma… Men… många nej blev det…

Ja jisses!  

16 tankar om “Gubben too

 1. ”Din kommentar inväntar granskning”
  Står det.
  Efter alla år av trogen och hängiven insats liksom.
  Alltid ödmjuk och följsam i mina svar till Gubben 😉
  Vad är det som ska granskas?
  NU blev jag kränkt.

 2. Underbart! Det gläder mig verkligen att se att Du är still going strong med en bra början på det nya året! Är själv inte lika flitig bloggare som tidigare, men en kampanj som metoo, där bland annat journalister undviker att berätta om kampanjens bakgrund har triggat mig så det har blivit ett antal inlägg. När jag grävt har jag funnit att metoo har sin grund i ett initiativ från International Federations of Journalists i sällskap med Journalistförbundet och många andra fackförbund nationell och internationellt bedriver för att få in en ILO-konvention om åtgärder mot Gender based Violence, Utan kritisk granskning har kampanjen löpt amok samtidigt som en rad andra krafter än de, som arbetar för en bättre psyko-social arbetsmiljö, rider med på dess vågor, inte minst politiker. Rekommenderar Magasinet Para§raf där Dick Sundevall i dag den 19 jan har ett läsvärt inlägg.

 3. Kära Farmorgun – så glad jag blir över att du hör av dig. Oundvikligen far tankarna tillbaka till mina första trevande bloggförsök och den fina kontakt vi då fick med varandra. Både ömsint och ömsesidigt uppskattande. Dina välformulerade och kunniga inlägg var outstanding och självfallet inspirerande. Önskar många gånger att jag haft ditt hängivna engagemang. Men som du vet nöjde jag med att skoja om sådant som både störde och rörde… Hur som helst – Nu blev jag riktigt glad. Tack, farmorgun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.