Inget särintresse stoppar en Grålle

Vibrationer i byxfickan. Gubben övervägde för ett ögonblick att inte bry sig. Ringa nu, mitt i snöröjningen. Vem kan vara så urbota… Helst skulle han bara njutit av pirret i byxan men så slog det honom att han faktiskt var lite bekymrad. Eftersom nöstormen rasade runt knutarna och vilken olycka som helst kan ju hända. Måhända bäst att svara ändå!

Gubben höjde snöbladet, svängde in Grålle framför garaget, vred av tändningen och hoppade av traktorn – i samma moment!!! Med ett, p.g.a. sin upplevda vighet, förnöjsamt leende plockade han fram telefoneringsprylen.  Bara det nu inte var något allvarligt…

– Tjena Gubben, Pultqvist här… Helvete, tänkte Gubben, nu ÄR det nog allvarligt. För sin inre syn såg han hur Margott W Allström förklarat krig mot Nato… Efter synnerligen få artighetsfraser  (Pultqvist är inte så värst noga med sådana omskrivningar) så fick Gubben veta att Rämshyttan och intilliggande byar inte skulle kunna försvaras i händelse av krig. I alla fall inte mer än högst några dagar.

Gubben låtsades bli skakad och meddelade ministern att han i alla fall var glad över att byns försvar inte längre var ett särintresse.

Fast så allvarligt är det ju inte, tänkte Gubben för sig själv och äntrade sin Grålle. Vi har ju major Kronwreck och hans hv-pluton… Då är det värre med snön!

imengine2.lrf.infomaker.io

 

7 tankar om “Inget särintresse stoppar en Grålle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.