Statsminister Löven föreslår samlag

Gubbarna vet inte mycket om vad som sig i dambastun förgick den där eftermiddagen. Och hade inte 1) Elsa på OK råkat sladdra för ICA-Olles nya kassörska Fida och 2) Arto stått bakom tidningshyllan o tjyvläst Gods o Gårdar (!) samt 3) haft nya batterier i hörapparaten så hade väl resultatet av överläggningarna varit en väl förborgad hemligt i ytterligare några dagar. Inte ens C-G:s munläder hade ju yppat något – märklig vad män med makt kan åstadkomma i en dambastu…

Enligt Elsa, och det är gubbarna mycket främmande att tvivla på sanningshalten i den damens utsagor, så hade toverskorna krävt att den s.k. samtyckeslagen skulle vidgas. Avsevärt! Så avsevärt att den skulle omfatta allt. D.v.s. alla karlar som inte höll med sina käringar skulle kunna lagföras. Kärringarna skulle m.a.o. bestämma rubbet. Inte ens valet av bil eller beslut om en nubbe skulle serveras till sillen var fredade områden för en ny samtyckeslag.

Som tur var lyckades Löven (med stöd av Gustav F Idolin, MP)  undanröja detta hot mot manlig frigörelse. Det ska sägas att Gustav länge var böjd att hålla med damerna men då Löven viftade med att hälla ytterligare en skopa vatten på kaminen så gav Gustav med sig. Han har lite svårt att klara hetluft se.

Herr statsministern fick därmed igenom sin ståndpunkt; ”Så länge som även män har rösträtt måste lagen begränsas till att omfatta intimiteter.”

Men bara till dess! Och med kvinnligt sinnligt tolkningsföreträde.

Så. Samtyckeslagen döps nu om. I fortsättningen heter den ”samlagen” och läggs som regeringsförslag redan i vår. Och redan § 1, 1:a stycket i samlagen kommer att tydliggöra lagens tillämpningsområde, lovade Löven.

arg kärring

9 tankar om “Statsminister Löven föreslår samlag

 1. Oj var hittade Gubben den där bilden på mig?
  Det är ju den som jag brukar skicka med mitt manus.
  Säg inte att jag råkade skicka till Gubben också :-/
  Skyller på han däringa Ardbeg.

  Samlag är inge nytt vet väl gubbsen.
  Norge har haft det länge 🙂

 2. I den sociala ingenjörskonstens hemland verkar ständigt en grupp förfördelas och hamna mellan stolarna (eller kanske sängarna): de ofrivilligt sexlösa. Den där Löven har väl alltid fått som han vill och vidtager därmed inga åtgärder till stöd för denna grupp, om vilken det också är synd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.