Gubben söker asyl

Gubben tappade mejseln, skruven och höll nästan på att själv ramla ner från pallen. Svor till, jävlar anamma! Insåg att åldringar har för få händer, för dålig balans och för svag syn för att skruva upp badrumsskåp.

Undrar om man kan söka asyl för sådant? Och få nya krafter. Måste ringa Mauds efterträdare, vad det nu var hon hette… rödtoppen… hon som värnar om allas lika rätt och värde… Annie, hm, Lööf. Ja så är det! Hon borde ju värna även om Gubben. Han plockade fram sin telefoneringsmaskin… Nu jäklar!

– Hej, du har kommit till Annie Lööf. Centerpartiets ordförande. Tryck 1 om du vill bli medlem, tryck 2 om du vill ta hit en anhörig, tryck 3 om du vill ha permanent uppehållstillstånd i alla fall, tryck 4 om du… 

Suck! Men Gubben fick en idé.

Och mycket riktigt. Där var hon ju. Annie! Allas vår kära Annie. Mitt på Tures äng. Stod hon leende. Med fyra idisslande kossor som himlade med ögonen och 38 fotografer som himlade med det mesta.

Men inte hade hon tid för Gubben inte. Nähä, han bara stod i vägen så vindrufset slokade. Och det breda leendet försvann.

– Vadå gubbars lika värde? Är du inte alls insatt i hur det ser ut? Och så halade det väna fruntimret på ängen fram en stor skylt. Se här! Här ser du hur vi lyckas med det mesta… Ta hem den och studera den noga! Där ser du vad vi prioriterar… och det är inte en trygg ålderdom… få asyl… att du inte skäms!

Migration+nyanlända 30 miljarder  i ökning

2 tankar om “Gubben söker asyl

    • Det enda som är lögn är min text, som vanligt!. Men statistiken visar bara faktiskt utfall av förändringarna i statsbudgeten mellan 2008 och 2018 – det ska till de smalaste åsiktskorridorer för att hävda något annat… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.